Kategorier
Kroppen & sundhed

Hvad er hårfjerning med laser, og hvordan virker det? 

Laser hårfjerning er en behandling, der bruger en kraftig laser til at ramme hårsækkens rødder. Varmen fra laseren beskadiger hårsækken og forhindrer den i at vokse nye hår.

Laser hårfjerning er mest effektiv på personer med mørkt hår og lys hud. Det kan bruges til at fjerne hår i ansigtet, på benene, armene, bikinilinjen og andre områder af kroppen.

Antallet af nødvendige behandlinger afhænger af det område, der skal behandles, hårets tykkelse og din individuelle reaktion på behandlingen. De fleste mennesker har brug for mellem fire og seks behandlinger for at se væsentlige resultater.

Bivirkningerne af laser hårfjerning er typisk milde og omfatter midlertidig rødme, hævelse og blærer på huden.

Fordelene ved hårfjerning med laser

– Reduceret hårvækst

– Tyndere, lysere hår

– Langsom genvækst af hår

– Permanent hårfjerning i nogle tilfælde

Hvis du overvejer laser hårfjerning, skal du tale med en kvalificeret behandler om risici og fordele ved proceduren.

Hvad du kan forvente under og efter din aftale

Laser hårfjerning udføres normalt af en kvalificeret tekniker i en salon eller på en klinik.

Før din aftale vil behandleren foretage en lappetest på et lille hudområde for at kontrollere, om der er en reaktion på laseren.

Under behandlingen vil teknikeren bevæge laseren hen over det hudområde, der skal behandles. Hver laserimpuls tager en brøkdel af et sekund og føles som et gummibånd, der knækker mod huden.

Efter behandlingen kan hudområdet være rødt og hævet. Der kan også opstå blærer og skorpe, men det forsvinder normalt i løbet af et par dage.

Du bør undgå at udsætte dig for sol og solarium i mindst fire uger før og efter din behandling.

Risici og bivirkninger ved hårfjerning med laser

Laser hårfjerning anses generelt for at være en sikker procedure. Men som med enhver medicinsk behandling er der visse risici og bivirkninger forbundet med laserhårfjerning.

Bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger ved laser hårfjerning omfatter:

– Rødme og hævelse af huden

– Blærer i huden

– Skrubning af huden

– Skorpe på huden

Permanent hårfjerning er sjældent at man oplever en allergisk reaktion på laseren. Dette kan give symptomer som f.eks. nældefeber, åndedrætsbesvær og hævelse af huden. Men ellers er permanent hårfjerning en sikker og garant måde at behandle hårtab. Det er værd at have hår på hovedet og undersøgelser viser at det bærer en stor del af dit udseende. Du kan spørge dig selv, vil du virkelig gerne være grim eller vil du have hår som en hollywoodstjerne? Hårtab er ikke en spøg, husk at fjerne det mellem dine løg.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *